Cím:
1027 Budapest, Margit krt. 12.
 
1132 Budapest, Csanády utca 10.
Utazás keresés
Utazás módja
Ország
Város
Indulás
Rugalmasság
Utazás időtartam
Szállás típusa
Szabadszavas
Régió
Indulási város
Ellátás
Hány főre keres szállást?
Repülőjegy kereső
Ajánlataink
Skócia dióhéjban: Edinburgh és a Skót-felföld - Csoportos utazás Skóciába, magyar idegenvezetéssel | 5 nap 4 éj (Repülő)
Nagy-Britannia- Skócia
Ország:
Nagy-Britannia
Régió:
Skócia
Város:
Körutazás Skóciában
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Skócia az egyik legvadregényesebb és legszebb táj, ahova tévedhet az utazó. Zölden viruló dombok, hegyek láthatók mindenfelé, melyeket friss vizű folyók, tavak tagolnak és tesznek még izgalmasabbá. Az igazi Skócia megismeréséhez nem érdemes csak Edinburgh-be látogatni, irány a Skót-felföld, és annak különleges látnivalói! A csodás Loch Lomond, és a népszerű Glencoe-völgy mellett a bájos Inverness, a híres-hírhedt Loch Ness sem marad ki, és méltán dícsért skót whisky-t is megkóstolhatják.

 

Program:

1. nap: Megérkezés - Glasgow - Loch Lomond

Érkezés a Glasgow-i repülőtérre, városnézés. Ellátogatunk a Glasgow Katedrálisba, majd átsétálunk a Sóhajok hídján a Necropolisba. Ellátogatunk a Provand's Lordship-be, a város legrégebbi, XV. században épült középkori házába. Ezután megállunk György-térnél, mely nevét III. György Király után kapta. Egy rövid séta után megtekintjük a Városházát, a Modern Művészetek Galériáját, Wellington hercegének szobrát,  Kelvingrove Művészeti Galériát, a Glasgow-i Egyetemet, és a Botanikus Kertet. Továbbutazás a Loch Lomondhoz, mely az egyik legnagyobb skót tó.

2. nap: Loch Lomond - Glencoe - Loch Ness/Urquhart - Inverness

Fotózási lehetőség Glencoe völgyben, ami a MacDonald klán lemészárlásáról ismert. Utunkat a Linnhe-tó partjaitól Fort William felé folytatjuk. Egy kis városi séta után megcsodálhatjuk az Egyesült-Királyság legmagasabb hegyét, a Ben Nevist. Érkezés Loch Ness-hez, amely 38 km hosszával és 212 méter mélységével több édesvizet tartalmaz, mint Anglia és Wales tavai együttvéve. Következő megállónk az Urquhart Vár, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a tóra. Invernessbe érkezés után egy rövid gyalogos túra következik, megnézzük a Ness folyón, kis viktoriánus függőhidakkal összekötött Ness-szigeteket, majd felmegyünk a Kastélydombra, ahonnan csodás a kilátás a városra, és a környékre.

3. nap: Inverness - Blair - Edinburgh

Napunkat a Carirngorms Nemztei Parkban kezdjük, Loch Morlich-nál, az ország egyik legszebb tavánál. Következő megállónk a skót történelemben fontos Blair kastély, majd sétálunk a festői Pitlochry-ban, mielőtt Edinburgh-ba érkeznénk. 

4. nap   Edinburgh - Fakultatív Merlose Apátság & Rosslyn kápolna túra

Reggeli gyalogtúra Edinburgh-ban, látogatás a Holyroodhouse-palotában, a skót királyság brit uralkodójának, II. Erzsébet királynőnek, hivatalos rezidenciáján. Később felfedezzük mind az óvárost, mind az újváros részeit, a Royal Mile-t, a St. Giles Katedrálist és a Parlamentet.

Délután fakultatív Merlose Apátság & Rosslyn kápolna túra: mely során felkeressük a 12. században, a ciszterci rend által alapított Melrose Apátság romjait, ahová a legenda szerint I Róbert skót király szívét temették. Eután meglátogatjuk a Da Vinci kód c. filmből is ismert Rosslyn kápolnát.

5. nap   Edinburgh - Indulás

Szabad idő, majd transzferrel indulás Edinburgh Repülőtérre.

 

Minimum létszám: 20 fő. Az ajánlat szabad helyek függvényében érvényes.

Útvonal: Glasgow | Loch Lomond | Glencoe | Fort William | Loch Ness | Inverness | Blair | Edinburgh

Ár információk

Az ár tartalmazza:

  • a repülőjegyet menetrend szerinti járattal, átszállással,
  • a szállást 4 éjre középkategóriás szállodában, kétágyas szobában reggelivel,
  • a magyar nyelvű idegenvezetőt a programok során,
  • a repülőtéri és programokhoz szükséges transzfereket,
  • a leírásban szereplő városnézéseket.

Az ár nem tartalmazza:

  • a sztornó biztosítást (1.5%),
  • a repülőtéri illetéket (kb. 65 900 Ft/fő),
  • a fakultatív félpanziós ellátást (33 900 Ft/fő/4 vacsora),
  • valamint a belépőket.

Kérjen ajánlatot!
Írja meg véleményét!
X
X
X