Long Beach Resort (ex. Hilton) ****, Egyiptom
Long Beach Resort (ex. Hilton) ****, Egyiptom
Egyiptom, Hurghada
2021.08.21 - 08.29.
230.000/főtől

 

Részletek
Üdülés Dalmáciában kirándulásokkal - Omis
Üdülés Dalmáciában kirándulásokkal - Omis
Horvátország, Dalmácia, Omis
2021.09.03 - 09.11.
78,913Ft/főtől

 

Részletek
Rab Szigeti vakáció és középkori fesztivál
Rab Szigeti vakáció és középkori fesztivál
Horvátország, Rab-sziget

2021.08.27 - 08.30..
101.199Ft/főtől
Részletek
Kleopatra Royal Palm ****
Kleopatra Royal Palm ****
Törökország, Török Riviéra, Alanya

Érvényes: 2021.09.01 - 2021.09.08
197.840 Ft/ főtől

 

Részletek
ZYA Regina Resort (ex. Regina Swiss) ****
ZYA Regina Resort (ex. Regina Swiss) ****
Egyiptom, Hurghada
2021.09.18 - 09.25.
193.700 Ft/főtől

 

Részletek
Üdülés és kultúra a Francia Rivierán I.
Üdülés és kultúra a Francia Rivierán I.
Körutazás Franciaországban
2021.08.26 - 09.06.
270.900 Ft/főtől

 

Részletek

Repülőjegy foglalása szabályai

Repülőjegy Tájékoztató

 

Személyes adatok megadása, utazási dokumentumok

Az adatok pontos megadása az utazó felelőssége. Pontatlan, helytelen vagy hibás adatok megadásából származó károkért a Balla Utazás felelősséget nem vállal. Az utasok adatait az utazáshoz használt dokumentumban (útlevél, személyi igazolvány, stb.) szereplő módon kell megadni. A légitársaságok megtagadhatják a fuvarozást vagy a repülőjáratra való beszállítást, amennyiben az azonosításra használt dokumentumban és a repülőjegyen eltérő adatok szerepelnek.

Az utazáshoz szükséges dokumentumok (útlevél, személyi igazolvány, vízum, egészségügyi előírásokra vonatkozó igazolások, stb.) biztosítása, valamint e dokumentumok érvényessége az utazó felelőssége! A  Balla Utazás nem vállal felelősséget, ha az utazás a szükséges dokumentumok hiányában meghiúsul. A nemzetközi előírások általában a visszaérkezés dátumát követő további 6 hónapos érvényességet írnak elő az okmányok esetében. A vízumokról és az egészségügyi előírásokról (kötelező oltások) kérjük, érdeklődjön a nagykövetségeken (www.kulugyminiszterium.hu) és az Oltóközpontban (www.oek.hu).

Jegykiállítási határidő

Kérjük, minden esetben figyelembe venni a visszaigazoláson megadott jegykiállítási határidőt. Ez a határidő jelzi, hogy a meddig kell a jegyet kiállítani. Sok esetben a légitársaság a visszaigazolás után jelzi, hogy a jegykiállítás időpontja megváltozott, korábbi lett. Ez esetben azonnal értesítjük a kapcsolattartó személyt. A légitársaságnak jogában áll a szabad helyek függvényében a jegykiállítási határidőt szigorítani a meglévő foglalásokban is! Azok a foglalások, amelyekre a nyomtatási határidőig befizetés nem történt, automatikusan törlődnek. Ahol nem látható nyomtatási határidő, ott a repülőjegy kifizetésének a foglalással egy időben kell megtörténnie. A foglalás összegének a megadott határidőig be kell érkeznie bankszámlánkra. A késedelemből eredő esetleges károkért irodánk nem vállal felelősséget!

 

Fizetendő összeg

A foglaláskor kapott ár az adott pillanatban érvényes díjtételnek és feltételeinek felel meg. A fizetendő ár azonban csak a repülőjegy nyomtatásakor válik véglegessé. Az árat és az ahhoz tartozó szabályokat a légitársaságok határozzák meg, betartásukat folyamatosan ellenőrzik, valamint fenntartják maguknak az árváltoztatás jogát. A fizetendő összeg tartalmazza a repülőjegy árát, az érintett államok és repülőterek által meghatározott reptéri illetékeket, adókat és a szolgáltatási díjat. Foglalást követően a jegyár, illetékek összege a devizaárfolyam-változástól függően változhat a jegy nyomtatásáig.

Felhívjuk figyelmét, hogy a diszkont légitársaságok a repülőjegy alapárán és a repülőtéri illetékeken felül bankkártya tranzakciós díjat is felszámolhatnak!

Módosítás, visszatérítés

Kérjük, minden esetben ellenőrizze kiállított repülőjegyén az adatok helyességét, amennyiben eltérést lát az adatokban, kérjük, hogy mindenképpen a kiállítás napján jelezze azt irodáink nyitva tartási idejében utazási tanácsadója felé. A foglalt, illetve a már kiállított repülőjegyek kizárólag a légitársaságok előírásainak megfelelően módosíthatók vagy válthatók vissza. A kiállított repülőjegy esetében az utazás időpontja, az útvonal és az utas neve nem, vagy csak bizonyos esetekben, külön módosítási díj megfizetése mellett lehetséges. A megvásárolt repülőjegyek módosítási költsége légitársaságonként változó lehet. A módosítási költség mellett, a módosítás pillanatában elérhető szabad helyek és adott pillanatban érvényes árfolyamok függvényében változhatnak a fizetendő költségek. Ebben az esetben a módosításkor fizetendő összeg a légitársaság által meghatározott módosítási költség, az ár differencia, valamint a szolgáltatási díj. Repülőjegyének módosítási és visszatérítési díjáról irodánkban tájékoztatást kap, a részletes szabályokról a légitársaságok weboldalain informálódhat.

 

Poggyász információ

Az egyes légitársaságok által meghatározott ingyenesen szállítható és feladható poggyászok számáról, súlyáról, méretbeli korlátozásokról, illetve a túl méretes és túlsúlyos csomagok után fizetendő díjakról az alábbi linken kaphat tájékoztató jellegű információt: https://mytripandmore.com/baggage.aspx.

 

Fedélzeti ellátás

Európai rövidtávú járatok és a diszkont/fapados járatok esetén a fedélzeti ellátás általában csak térítés ellenében vehető igénybe. Részletekről a légitársaságok honlapján és irodánkban is tájékozódhat.

 

Repülőtéri bejelentkezési idő, check-in

Az utazó felelőssége a repülőjárat indulása előtt a szükséges adminisztrációs és poggyász kezelési ügyek elvégzése érdekében kellő időben a repülőtéren megjelenni, az utazáshoz szükséges megfelelő úti okmányokkal egyetemben. Fapados légitársaságok esetén az utas köteles indulás előtt legkésőbb 24 órával a légitársaság internetes weboldalán online bejelentkezni (online check-in), a korábbi visszaigazolásban található azonosítókkal. Amennyiben az utas az online bejelentkezési kötelezettségét elmulasztja, úgy a repülőtéren való személyes bejelentkezés és poggyászkezelés alkalmával a légitársaság felárat számolhat fel, illetve megtagadhatja a járatra való beszállítást. A figyelmetlenségből, a hiányos vagy helytelen online bejelentkezésből, vagy annak elmulasztásából eredendő károkért és hibákért a Balla Utazás nem vállal felelősséget.

 

’No Show’ fogalma

Amennyiben az utazó a repülőjáratra való bejelentkezéshez nem jelenik meg kellő időben a repülőtéren, a légitársaság megtagadhatja a repülőjáratra való jegykezelést, beszállítást és fuvarozást és az utazó úgynevezett ’No Show’ státuszt kap. Ennek további következménye lehet a csatlakozó járatra vagy a hazautazásra szóló repülőjegy vagy szakaszjegy törlése, illetve annak későbbi felhasználásának megtagadása a légitársaság részéről. Bővebb információt erre vonatkozóan az érintett légitársaság tud adni a helyszínen, illetve munkaidőn belül kérje irodánk segítségét.

 

Járattörlés

A légitársaságok fenntartják a jogot, hogy a meghirdetett menetrendet, útvonalat vagy repülőgép típust előzetes értesítés nélkül megváltoztassák. Amennyiben a módosítást a légitársaság időben jelzi a repülőjegy helyfoglalási rendszeren keresztül, úgy irodánk a korábban megadott elérhetőségek egyikén tájékoztatja az utazókat és lehetőségei szerint mindenben rendelkezésre áll, hogy a változáshoz igazodva az utazás a lehető leginkább zökkenőmentes módon valósulhasson meg. A légitársaság által közölt, illetve egyéb lehetőségekről irodánk munkaidőben tájékoztatást nyújt. A változás történhet irodánk nyitvatartási idején túl is, amikor már nincsen lehetőség értesíteni az utazókat, ezért a járat indulás ellenőrzése az utasok felelőssége, irodánk nem vállal felelősséget az ellenőrzés hiányából fakadó károkért.

 

Túlkönyvelés

A légitársaságok fenntartják a jogot, hogy egy adott célállomásra több érvényes, utazásra jogosító repülőjegyet értékesítsen, mint a repülőjáraton fizikailag szállítható személyek száma. Ez minden esetben kizárólag a repülőtéren, a repülőjáratra való jegykezeléskor derül ki. Ilyen esetben a légitársaság kártalanítja az utast vagy alternatívát ajánl fel, még a repülőtéren. Túlkönyvelés esetén mindig, még helyben a repülőtéren egyeztetni kell az utazónak a légitársasággal! A Balla Utazás nem vállal felelősséget a túlkönyvelés, az egyeztetés elmaradásából, vagy annak esetleges hiányosságaiból fakadó károkért, illetve azért sem, ha ez hiányosan történik meg és ennek következtében az utazás meghiúsul, vagy az utazó ezért más módon kárt szenved.

 

Légi utasok jogai

Járattörlés, járatkésés, túlkönyvelés esetén az Európai Uniós szabályok értelmében az utazók kártérítési igénnyel fordulhatnak a légitársasághoz, amennyiben az Európai Unió repteréről indul az utazásuk. Tovább információk: http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_hu.htm

 

Előzetes ülőhelyfoglalás

Ülőhelyfoglalásra csak külön kérésre és azokon a repülőjáratokon van lehetőség, ahol a légitársaság rendelkezésre bocsájtja az üléstérképet. Az esetleges későbbi géptípus csere, illetve az esetlegesen előforduló, egyéb, előre nem látható átszervezések miatt az ülőhely foglalására irodánk garanciát nem tud vállalni.

 

Helyfoglalás megerősítése

Amennyiben az utazás nem kizárólag egy irányba történik, lehetőség van a hazaútra szóló repülőjegy konfirmálására, azaz a visszaútra szóló repülőjegy helyfoglalásának megerősítésére közvetlenül a légitársaságnál. Irodánk javasolja, hogy ezt lehetőség szerint az adott célállomáson található képviseletnél tegye meg. A helyfoglalás megerősítése különösen javasolt hosszú távú vagy tengerentúli repülőjegyek esetében. A repülőjegy helyfoglalás megerősítésének hiányából származó kellemetlenségekért, következményekért vagy károkért a Balla Utazás nem vállal felelősséget.

 

Biztosítások

Irodánk javasolja a repülőjegy útlemondási biztosítás és utasbiztosítás megkötését az utazás idejére.